X-Chair X2: is het het waard?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Als je op zoek bent naar een nieuwe bureaustoel, heb je waarschijnlijk wel eens van het merk gehoord X-stoel. Dit merk is zeer prominent aanwezig met traditionele reclame, gebruikmakend van tv- en radiospots. Een vraag die we hier bij BTOD.com de hele tijd krijgen, is: komen de stoelen overeen met de marketingclaims die ze adverteren?

Door zijn marketingcampagnes is de X-Chair X2 een zeer populaire en bekende stoel in de branche. Vanaf ongeveer $ 900 is dit een van de duurdere stoelen die we op ons kantoor hebben beoordeeld. Deze blog gaat over de voor- en nadelen van de X-Chair X2 en of het het geld waard is.


Hulp nodig? Ontvang onze gratis bureaustoel koopgids!

Volledige disclaimer: Wij zijn een kantoormeubeldealer en verkopen een aantal van de producten die we beoordelen. Voor meer informatie over de producten die we verkopen, ons beoordelingsproces en waarom u ons kunt vertrouwen, gaat u naar: Waarom we anders zijn. Wie is BTOD.com en The Learning Center?


X-Chair X2: is het het waard?

    1. X-Chair X2 Pro’s
    2. X-Chair X2 Nadelen
    3. Is het het waard?

Bekijk X-Chair X2: is het het waard? Video


Zonder twijfel is het grootste positieve van de X2 de verstelbaarheid. Voorzien van zithoogteverstelling, zitdiepteverstelling, viervoudig verstelbare armen, rughoogteverstelling, in hoogte en kantel verstelbare hoofdsteun, en meervoudige vergrendeling met spanregeling. We ontdekten dat al deze aanpassingen goed werken met een behoorlijk bereik, waardoor deze stoel veel kan worden aangepast.

Beleid

Hoewel deze stoel wordt geleverd met zowat elke aanpassing die je op een stoel kunt hebben, heeft hij enkele gebreken. Om te beginnen zijn er een aantal beleidsregels die bij deze stoel horen die niet precies overeenkomen met die van stoelen in dezelfde prijsklasse. Hoewel ze een geld-terug-garantie van 30 dagen hebben, brengen ze u helaas $ 149,99 in rekening voor retourzending binnen de continentale VS en $ 199,99 voor retourzendingen vanuit Alaska, Hawaii of Canada. Dus zelfs als u uw geld terugkrijgt, geeft u nog steeds $ 150- $ 200 uit.

De garantie op deze stoel is ook niet standaard bij anderen in deze prijsklasse. U krijgt 15 jaar dekking op alle niet-bewegende componenten, die alleen het onderstel en het stoelframe dekt. Dan krijg je vijf jaar dekking op alle bewegende componenten en materialen, waaronder het mechanisme, de bekleding, enz. Het voordeel van deze garantie is dat als je een claim indient na de eerste twee jaar van aankoop, je verantwoordelijk bent voor eventuele verzendkosten associëren.

Zitcomfort

Een ander minpunt dat aan deze stoel hangt, is het zitcomfort. Van alle stoelen die in ons kantoor zijn getest en beoordeeld op zitcomfort, scoorde de X-Chair X2 het laagst. Een van de redenen waarom het zo laag scoorde, was het ontwerp van de stoel. Het heeft een ontwerp dat we op veel mesh-stoelen zien met een kussen op de stoel zelf. De reden dat bedrijven dit doen, is om de mesh-zitting van de Herman Miller Aeron te repliceren, de eerste stoel die dit deed. Het probleem met dit ontwerp is dat in plaats van een punt aan de voorkant van de stoel waar je het frame kunt voelen, het meer een vouw creëert direct achter het kussen die je kunt voelen tijdens het zitten. Net als veel andere stoelen met gaas, heeft de X2 dit probleem en was niet erg geliefd bij testers.

Het stoelframe in het algemeen was een andere reden waarom testers in ons kantoor de stoel niet leuk vonden. Als je een hard frame rond een mesh-ontwerp hebt, heb je niet veel ruimte om te bewegen en te wiebelen. Het is ook oncomfortabel als je beweegt en tegen het frame stoot.

Zoals de meeste stoelen met gaas, zal deze stoel aan de stevigere kant zijn in vergelijking met een gecapitonneerde stoel. Dat gezegd hebbende, als je niet van een echt stevige stoel houdt, is dit misschien niet de juiste stoel voor jou.

Bovendien was de kanteling van de stoel een belangrijke reden waarom onze testers de stoel niet leuk vonden. Het heeft een heel vreemd kantelmechanisme dat lijkt op een voorwaartse kantelbeweging van de stoel, maar je kunt niet volledig waterpas in de stoel zitten. Dit dwingt u in een ongemakkelijke houding en kan uw zitervaring ongemakkelijk maken.

Comfort onderrug

Testers in ons kantoor hadden ook klachten over het comfort van de lage rugleuning en beoordeelden het bijna onderaan onze lijst met stoelen voor rugleuningcomfort. De eerste reden is het rugleuningframe zelf. Het is zeer uitgesproken en buigt of beweegt niet met je mee als je van houding verandert in de stoel. Hierdoor voel je het frame in je rug elke keer dat je beweegt.

Een andere reden waarom deze stoel voor sommigen oncomfortabel was, was het lendensteunsysteem en de werking ervan. Het zou een dynamisch systeem moeten zijn dat zich aanpast aan het gewicht van de persoon in de stoel. Het probleem is dat als je te licht bent voor de stoel, de lendenen te geprononceerd aanvoelen en als je te zwaar bent voor de stoel, voelt de lendenen niet sterk genoeg aan. Als u zich niet in het smalle middengewichtbereik bevindt, zal het lendensteunsysteem waarschijnlijk niet goed voor u werken.

Armsteun Comfort

Het laatste wat onze testers niet leuk vonden aan deze stoel, is het comfort van de armleuning. Het scoorde in de lage 40 op onze lijst, waardoor het weer onderaan onze lijst kwam te staan. De belangrijkste reden voor de lage score is de stevigheid van de armkussens. Ze hebben niet veel te geven en in het midden is het bijna zo hard als plastic. De randen van de armen zijn iets zachter, maar het midden van deze armkussens is net zo hard als alle andere stoelen die we hebben getest.

Ook is het hoogtebereik een beetje ongelukkig voor deze stoel. Hoewel ze behoorlijk hoog gaan, ontbreekt het ze aan hoe laag je ze kunt zetten. Dit kan van invloed zijn als u probeert uw armkussens laag genoeg te plaatsen om onder een bureaublad te komen of ze volledig uit de weg te ruimen.

De eerste rechtvaardiging waar u naar moet kijken bij het kopen van deze stoel is de prijs in verhouding tot de bouwkwaliteit. Tijdens onze tests werd opgemerkt dat dit meer als een middenklasse stoel aanvoelt dan als een high-end stoel, aangezien deze geprijsd is. In vergelijking met andere stoelen in dezelfde prijsklasse voelt deze stoel simpelweg niet zo soepel aan of werkt hij niet zo fijn. Een paar voorbeelden zijn de diepteverstelling van de armleuning en de hoogteverstelling van de hoofdsteun, omdat ze allebei erg moeilijk te gebruiken zijn, wat niet het geval zou moeten zijn op een high-end stoel. Deze stoel is van vergelijkbare kwaliteit gebouwd als een Office Master Seating-stoel, die doorgaans honderden dollars minder kost dan de X2.

Het tweede probleem met deze stoel is het beleid dat gepaard gaat met de aankoop van de stoel. Een minimum van $ 150 betalen om de stoel te retourneren, slechts vijf jaar dekking krijgen voor bewegende componenten en materialen, gevolgd door het betalen van verzendkosten na twee jaar, is zeker niet typisch in vergelijking met stoelen voor dezelfde prijs.

Als u alleen naar deze stoel kijkt vanuit een kostenbasis per jaar, als u hem opsplitst, uitgaande van een garantie van vijf jaar, geeft u ongeveer $ 175 per jaar uit voor de stoel. Met enkele van de laagste comfortscores die we hebben gezien, is het moeilijk te zeggen dat deze stoel zijn geld waard is in vergelijking met de Steelcase Amia, Steelcase Think, Steelcase Series 2, Haworth Zody, Herman Miller Celle en nog veel meer die veel betere waarde voor deze prijs. Dat gezegd hebbende, denk ik dat het veilig is om te zeggen dat de X-Chair X2 het geld niet waard is.

Aanvullende bronnen voor bureaustoelen

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Julcuistot
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare