Hieraan moet een goede vacature voldoen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Of je als bedrijf nu een vacatures hebt uitstaan of als werkzoekende op zoek bent en een vacature leest, in beide gevallen is het essentieel dat er de juiste en volledige informatie in staat, zodat er een goed en eerlijk eerste oordeel kan worden gegeven over de eventuele potentiële baan. Wat je namelijk vaak ziet, is dat het te oppervlakkig wordt gehouden, waardoor mensen geen idee hebben wat het nu daadwerkelijk inhoudt en op basis daarvan vaak toch besluiten om niet te solliciteren. Gemiste kans dus! Het kan namelijk heel goed zijn, dat het een superleuke baan is, maar wanneer dat uit de vacature niet direct te herleiden is, zal het percentage mensen dat ook daadwerkelijk actie onderneemt vrij summier zijn.

Benoem het salaris

Het benoemen van een salaris in een vacature blijkt nog altijd een taboe. Het salaris wordt vaak aangeduid als ‘marktconform’’, maar dat wil natuurlijk nog niet altijd direct iets zeggen. Voor veel mensen is uiteindelijk het salaris natuurlijk voor een groot deel mede bepalend of ze wel of niet verder ingaan op de vacature. Je hoeft er uiteraard niet een volledig salaris neer te zetten, maar een indicatie is vaak al voldoende. Je kunt je voorstellen dan een assistent controller die pas werkzaam is, minder krijgt dan een assistent controller die al jaren ervaring heeft. Omdat de functie assistent controller vrij breed is, doe je er goed aan om er ook een bepaalde salarisrange aan vast te hangen. Zo kan iemand in ieder geval op basis van de onderkant van het bedrag bepalen of het wellicht wel of niet iets is.

Benoem de taken

Te vaak wordt ervan uitgegaan, dat de taken die bij een bepaalde functie horen wel duidelijk zijn. Zo wordt het vaak wat oppervlakkig gehouden en zien we ook dat er nietszeggende punten worden benoemd. Zaken zoals een ‘gezellige’ werksfeer zijn natuurlijk vanzelfsprekend. Is dit niet het geval, dan moet je je als bedrijf natuurlijk ook direct achter de oren krabben. Je hebt er veel meer aan, dat er praktische zaken worden benoemd, zodat je weet waar je aan toe bent. Dit geeft een eerlijk en helder beeld, waarop iemand kan bepalen of ze uiteindelijk wel of niet op de functie gaan en willen solliciteren.

Het proces

Een sollicitatieprocedure bestaat vaak uit een x aantal stappen. Benoem deze ook in de tekst. Zo weet de sollicitant waar hij of zij aan toe is en ontstaat er achteraf geen discussie over. Je zult al snel merken, dat dit door de mensen die solliciteren zeer op prijs wordt gesteld omdat ze dan niet in onzekerheid hoeven te zitten wanneer er misschien contact met ze wordt opgenomen om ze uit te nodigen voor een gesprek.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Julcuistot
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare