Welke salarisadministratie software is handig voor jouw bedrijf?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Als ondernemer ben je natuurlijk het liefst bezig met het ondernemen zelf. Je kunt echter niet zonder een gedegen administratie. Als je medewerkers in dienst hebt, is ook het bijhouden van een salarisadministratie wettelijk verplicht. Gedegen salarisadministratie software is hierbij onmisbaar. Het is weliswaar niet verplicht, maar om alle regels goed toe te kunnen passen, kan je niet eigenlijk niet zonder. Welk pakket voor jouw bedrijf handig is, hangt af van een aantal zaken.

Salarisadministratie software voor grote en kleine bedrijven

Als je op zoek gaat naar salarisadministratie software zijn een aantal zaken van belang om tot een goede keuze te kunnen kopen.

Natuurlijk is dit de grootte van je bedrijf. Dit gaat niet alleen om hoeveel medewerkers je in dienst hebt, maar ook hoeveel mensen er mee moeten kunnen werken. Als kleine ondernemer zal je vaak een administrateur inhuren die ook de salarisadministratie verzorgd.

In grotere bedrijven zullen er vaak meerdere mensen zijn die de salarisadministratie verzorgen. Je moet dus goed bedenken wie er naast de salarisadministrateur nog meer bij de gegevens moeten kunnen en welke activiteiten zij dan moeten kunnen uitvoeren.

Bedenk ook goed welke rapportagemogelijkheden je wilt hebben en of er een integratie met je boekhoudsoftware moet komen.

Toegang voor de medewerkers

De werknemers van een bedrijf moet je tegenwoordig koesteren en op een goede manier belonen. Niets is zo vervelend als er fouten in loonstrook of werknemer gegevens voorkomen. Helaas worden er soms ook op de salarisadministratie fouten gemaakt. Het zijn immers ook gewoon mensen die hun werk doen. Daarom is het ook altijd belangrijk dat een medewerker zijn salarisstrook goed controleert.

Waar je over na moet denken is welke mogelijkheden je jouw werknemers wilt geven. Je kunt er voor kiezen om maandelijks een papier loonstrook te verstrekken. Bij enkele medewerkers is dit een handige en goedkope keuze.

Heb je echter een groot aantal medewerkers, dan kun je er vandaag de dag ook voor kiezen om je medewerkers hun gegevens online te laten inzien. Je moet dan bedenken tot welk niveau dit moet kunnen. Je kunt er voor kiezen om alleen de loonstrook en jaaropgave te tonen. Je kunt echter ook gegevens over de medewerker zelf, woon-werkverkeer en verlofuren laten bekijken.

Het spreekt voor zich dat je in dat geval complexere salarisadministratie software nodig hebt dan als je alleen papieren loonstroken en jaaropgaven wilt versturen. Het voordeel is echter weer dat je bespaart op de papier- en de verzendkosten. Het is bovendien een zeer milieuvriendelijke manier van werken.

Must have, should have, nice to have

Als je over al deze zaken goed hebt nagedacht en hebt overlegd met je (salaris)administrateur(s) is het tijd om een lijst te maken met de zogenaamde must-haves, should-haves en nice-to-haves. Met andere woorden, welke zaken zijn echt noodzakelijk, welke aanvullende mogelijkheden zijn ook wel erg handig om te hebben en wat zijn de krenten in de pap?

Met deze lijst kan je vervolgens aan de slag om salarisadministratie software te gaan vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Julcuistot
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare